Tuesday, September 6, 2011

SAIZ ZAKAR MELAYU

Kajian menunjukkan terdapat beberapa faktor yang mempengaruhi saiz zakar melayu.


Saiz Zakar Melayu

      Zakar Yang Besar?

1. Saiz Zakar Melayu dipengaruhi oleh pengambilan zink ketika hamil
Kekurangan pengambilan zink ketika hamil mempengaruhi perkembangagan organ pembiakan. Namun masih kurang kesedaran pengambilan zink di kalangan ibu-ibu yang hamil. Selain itu pengambilan zink perlu di bawah nasihat doctor selama ibu mengandung.


2. Saiz Zakar Melayu dipengaruhi oleh makanan ruji
Nasi adalah makanan ruji bagi masyarakat Melayu. Namun semasa pembesaran, protein lebih banyak diperlukan berbanding. karbohidrat. Yang terjadi sekarang anak-anak sekarang gemuk-gemuk tapi tidak bertulang besar. Akibatnya, zakar tidak berkembang secara optimum, selain nasi mengandungi unsuresalah satu enzim yang menghalang penyerapan Zink dalam tubuh
.
3. Saiz Zakar Melayu dipengaruhi oleh pemakaian seluar dalam
Kebiasaan memakai seluar dalam yang ketat sepanjang hari bukanlah suatu yang baik. Hindarilah memakai seluar dalam yang ketat dengan menggantikannya dengan seluar pendek dan longgar atau boxer. Peredaran darah dan pertumbuhan zakar akan lebih baik.
4. Saiz Zakar Melayu dipengaruhi oleh faktor Bersunat
Jangan bersunat ketika usia masih dalam pertumbuhan, biarkan kulit zakar dan zakar berkembang lebih dulu. Umur yang sesuai antara 13-14 tahun. Berkhatan pada usia ini, membuatkan kulit zakar tertarik. Boleh menconohi kebiasaan unik bangsa Afrika yang sejak remaja hingga dewasa selalumengurut zakar mereka. Tak hairan bangsa Afrika dikenali sebagai bangsa berakar besar.

 Walaubagaimanapun, tidak dapat dibuktikan sepenuhnya      bahawa adakah faktor-faktor yang dinyatakan oleh kajian ini untuk saiz zakar melayu betul-betul dapat dibuktikan  kesahihannya secara 100%

sumber: http://ithinkforyou.azhaan.com   
                                                       

  online casino

No comments: